Tietoisuustaitolähtöistä psyykkistä valmennusta ratsastajille

Tietoisuustaitolähtöinen psyykkinen valmentautuminen on osa uudenlaista kokonaisvaltaista urheiluvalmentautumista. Tietoisuustaidon menetelmät pohjautuvat tietoiseen hyväksyvään tapaan suhtautua psyykkisiin prosesseihin kuten ajatuksiin ja tunteisiin. Tietoisuustaidot parantavat keskittymiskykyä ja huomion suuntaamista urheilusuorituksen kannalta olennaiseen informaatioon.

Tietoisuustaitojen avulla ratsastaja oppii olemaan tietoisempi sisäisistä kokemuksista, tunteista ja ajatuksista, sekä niiden laadusta. Tietoisuustaitovalmennus auttaa ratsastajaa erityisesti hyväksymään ja säätelemään vaikeita tunteitaan kuten ahdistusta, jännitystä tai epävarmuutta ennen urheilusuoritusta ja toimimaan näistä tunteista huolimatta.

Tietoisuustaitolähtöisellä psyykkisellä valmennuksella on tieteellistä näyttöä siitä, että sillä voidaan parantaa urheilutuloksia. Lisäksi sen on todettu olevan yhteydessä lisääntyneisiin onnistumisen kokemuksiin sekä urheilussa kehittymiseen ja siihen sitoutumiseen. Tietoisuustaitojen harjoittaminen tutkitusti vaikuttaa yksilön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kuten unen laatuun, energiatasoon, positiivisiin tunteisiin ja elämänhallintaan.

Tietoisuustaitolähtöinen psyykkinen valmentautuminen voidaan toteuttaa ryhmätasolla sekä yksilövalmennuksessa. Valmennuksessa lisätään yksilön itsetuntemusta ja tietoisuutta psyykkisestä toiminnasta keskustelun ja harjoitteiden avulla.

 Anna Andersén

Ratsastajiin erikoistunut urheilupsykologi

Tietoisuustaitolähtöinen psyykkinen valmentaja ratsastajille

Tiedustelut ja luentopyynnöt anna.andersen@yahoo.com 0400-447120

Yksityisvastaanoton ajanvaraukset Kirkkonummelle http://www.fysios.fi tai Helsinkiin http://www.komppi.net tai sähköpostilla.

 https://www.facebook.com/AnnaAndersenpsyykkinenvalmentaja?ref=bookmarks

http://www.facebook.com/Tietoisestitaitavaratsastaja

Advertisements

One thought on “Tietoisuustaitolähtöistä psyykkistä valmennusta ratsastajille”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s