Referenssejä

Ruuhkavuosiratsastajan blogi:

http://www.ruuhkavuosiratsastaja.fi/2018/09/pelkopalapeli.html

 

“Käynneistä oli tosi paljon apua. En oikein tiedä mitä tapahtui, mutta tyttö sai itsevarmuutta ja otti etäisyyttä muihin kilpailijoihin. Rauhoittui jotenkin omiin oloihinsa, ja alkoi keskittyä enemmän itseensä ja omaan tekemiseensä. Radalla tyttö on yrittänyt miettiä vain yhtä asiaa, johon keskittyy. Viimeisimmät kisat on menneet joko hyvin, tai yli odotusten.”

poniratsastajan äiti

“Tietoisen hengityksen vaikutus on minulle ollut erityisen tärkeä kilpailutilanteissa.”

ammattiratsuttaja ja -valmentaja

“Urheilupsykologinen lähestysmistapa on auttanut minua ratsastajana tunnesäätelyssä, mm. valmennuksissa ja kilpailuissa. Laijtaidot auttavat hevosen tunnetilan säätelyyn, mutta on hyvä tunnistaa omat kokemuksensa, jotka välittyvät hevoselle. Pedagogisessa työotteessa välittyy ratsukon kunnioitus ja rohkaisu uusia haasteita kohti!”

Aslellajiratsastukseen siirtyjä, 39v

” Yleinen ajattelumalli läsnäolosta – olla läsnä joka hetki, tuntea ja aistia. Toiseksi se, että hevonen antaa meille kaiken sen ajasta, ja se on aina läsnä – on siis reilua antaa se sama läsnäolon määrä hevoselle, olla yhdessä hevosen kanssa joka hetki ja tuntea sen askeleet. Olen oppinut keskittymään paremmin ja sitä kautta myös tuntea oma, sekä hevosen keho paremmin, ja huomata jo pienimmätkin muutokset esim. Tahdissa ja näin ollen vaikuttaa siihen nopeammin ”

– 21v Kilparatsastaja

“Hengitä! Oman jännityksen hallintaan, sekä nuorten/epävarmojen hevosten tai oppilaiden kanssa toimiessa erittäin toimiva kikka. Jännittynyt, pinnallinen, hermostunut hengitys on yllättävän helppo ohjata kohti rauhallisempaa kokonaisuutta ihan vain sillä, että hengittää muutaman kerran syvään ja rauhallisesti keskittyen hengitykseen.”

Kenttäratsastaja/valmentaja 32v

“Kiinnitän enemmän huomiota omaan tekekemiseen ja läsnä olemiseen. Oloni tallilla on rauhallisempi, ja tuntuu että suhteeni hevoseeni on lähenhtynyt entisestään. Saan ratsastuksesta entistä enemmän iloa irti, enkä ota jokaista pientä epäonnistumisen hetkeä niin vakavasti.”

Kilparatsastaja 19v.

%d bloggers like this: